GUILLEM




Guillem sabia que era rar des que va tenir us de raĆ³, els seus propis pares li ho explicaren el primer dia,abans de portar-lo al centre de desenvolupament de joves. Al comenƧament no entenia gaire tot quan li havien explicat, tampoc Ć©s que l’importes massa, el que ell volia era jugar, tenir amics i passar-s’ho bĆ©, cert era perĆ² que amics en tenia pocs i tots eren com ell rars. A mida que anava creixent, Guillem comenƧa a prendre consciencia real de la seva situaciĆ³, va comprendre que tenia moltes mĆ©s dificultats per entendre i aprendre qualsevol cosa que un nen normal, a mĆ©s la majoria d’aquests nens eren o rossos i alguns n’hi havien amb els cabells negres, perĆ² es que ell era pel roig com sa mare, lo que tambĆ© el feia diferent dels altres. No seria cert dir que Guillem per totes aquestes circumstĆ ncies estes massa acomplexat, i menys avui en que el seu preceptor havia avisat als seus pares per felicitar-los de lo be que es portava i aprenia, malgrat les seves dificultats.Quan Guillem va complir els quinze anys fou separat dels seus pares com tots els nens i enviat a la Unitat de Destins Futurs, per programar la seva orientaciĆ³ dins la societat de la que hauria de formar part en acabar els seus estudis. En aquesta unitat s’hi va estar fins els vint-i-dos anys, dos mes que un nen normal, Aspecte que Guillem conscient de les seves limitacions considerava normal.
L’Ćŗltim dia a la Unitat fou cridat al despatx del seu preceptor, aquest molt amablement el va convidar a seure i li va dir:
- Guillem, suposo t’haurĆ  sorprĆØs que t’hagi fet venir al meu despatx, no es dins del protocol ni se sol fer, perĆ² no et preocupis que no es res dolent per a tu, ans al contrari, ets un dels joves mes afortunats d’aquesta unitat, el teu futur ja estĆ  decidit d’acord amb el teu coeficient i els resultats que has anat traient en els teus estudis, i haig de dir-te que estic – bĆ©, estem molt satisfets amb tu. AcĆ­ a fora hi ha dues persones que suposo desitjarĆ s veure abans d’incorporar-te a la teva nova Unitat, aprofita per acomiadar-te d’ells, puig tardarĆ s temps en tornar a veure’ls.
Au, surt i abraƧa els teus pares.
Guillem estava realment sorprĆØs, res del que li estava passant era dins del seu protocol de comportament, ni la seva estada al despatx del Preceptor, ni la presĆØncia dels seus pares que no anaven mai a cap Unitat. Durant els set anys que havia estat allĆ­ havia parlat amb ells cada setmana per virtual conferencia i pel dia de Gracia de “K” el suprem s’havia reunit amb ells a l’esplanada de la Unitat, com era normal i preceptiu en qualsevol estudiant. S’aixecĆ  desprĆ©s de donar les grĆ cies al seu preceptor i sortĆ­ del despatx esperitat,allĆ­ al passadĆ­s hi havia els seus pares, s’abraƧƠ a ells sense dir res una bona estona.
DesprĆ©s, sĆ³n pare el va apartar suaument i agafant-lo per les espatlles mentre li mirava als ulls, li va dir: Fill meu, hem vingut perquĆØ aquest es un moment molt important en la teva vida, ha arribat la hora de que sĆ pigues tota la veritat, puig Ć©s molt important per al teu futur. Anem al jardĆ­ perquĆØ t’ho pugui explicar tot abans no t’incorporis a la nova Unitat.
Sortiren els tres de l’edifici, allĆ­ hi havia un senzill jardĆ­ amb un parell de bancs, si assegueren i el pare d’en Guillem comenƧƠ a parlar.....Fill, saps que des de petit, fins i tot abans tinguessis tot l’Ćŗs de raĆ³, t’hem dit que eres diferent a la majoria dels nens, rar com et diuen els altres, perĆ² diferent per a nosaltres, i ara ha arribat l’hora de que sĆ pigues que es el que et fa diferent: Guillem, fill, al contrari de la resta dels nens, tu has estat engendrat al ventre de la teva mare, suposo que aixĆ³ deu ser complicat d’entendre per a tu perĆ² abans els nens naixien tots aixĆ­, no et preocupis que al teu nou destĆ­ et posaran al corrent de tot i t’ho explicaran d’una manera menys maldestre que la meva.En Guillem,comenƧava a entendre-ho tot.
Aleshores – preguntĆ  – jo no he nascut genĆØticament perfecte com els altres?
El seu pare somreia.
No fill, tu has nascut meravellosament imperfecte, com la natura, el mĆ©s intel·ligent i lĆŗcid dels imperfectes, per aixĆ³ vas a un altre destĆ­, la cĆŗpula mĆ©s alta, “K” et necessita, sap que de tant en tant necessita menys lĆŗcides per tirar endavant els seus projectes i aquestes – encara – no les saben crear genĆØticament.
Refet de la seva sorpresa, en Guillem xerrĆ  amb els seus pares duran una bona estona fins que arribĆ  l’hora d’acomiadar-se.
Mentre s’allunyaven, Guillem tornĆ  cap l’interior de l’edifici, somreia mentre es deia que al cap i a la fi, ser rar tampoc era tan dolent com es pensava.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris